Biografie

 Sander Beumer  behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij docenten Ed Bogaard en André Hemmers. Hij zette zijn studie voort bij Iwan Roth, aan de Hochschule für Musik in Basel, alwaar hij zich specialiseerde in  hedendaagse kamermuziek.

Tijdens zijn studie nam hij deel aan verschillende concoursen hetgeen resulteerde in finaleplaatsen en eerste prijzen. Als uitvoerend musicus gaf hij concerten in Duitsland, Frankrijk, Engeland. En hij maakte tournees door Argentinië, Indonesië en Italië. Als gastdocent gaf hij masterclasses aan de conservatoria van Buenos Aires, Jakarta en Enschede. In Nederland is hij werkzaam als pedagoog aan verschillende instituten. Sander Beumer is jarenlang lid geweest van het fameuse World Saxophone Orchestra. Hij is medeoprichter  van het Kohinoor Saxofoonkwartet, waarin hij sinds 1983 tenorsaxofoon speelt.
Met het duo Beumer & van Ham geeft hij veel concerten en brengen zij nieuwe muziek voor saxofoon en piano onder de aandacht, tevens maken zij transcripties van bestaande werken, veelal voor altviool of cello en piano.

De pianist Hans van Ham studeerde bij Ria Groot en Håkon Austbø aan het Conservatorium te Utrecht. Hij volgde masterclasses en zomercursussen bij Claude Helffer, Noël Lee, Peter Feuchtwanger, Germaine Mounier en Alan Fraser. Als solist vertolkte hij onder andere Mozarts pianoconcerten KV 415, 466 en 491 en het 2de pianoconcert van Sjostakovitsj.

Hans van Ham is zeer actief als kamermuziekspeler en een veelgevraagd begeleider van zangers, instrumentalisten en koren. In diverse combinaties was hij ook op NPO 4 te beluisteren.

In 2016 was hij pianist bij het project Meet the Composer, rond componist Joost Kleppe, met optredens in diverse theaters in Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam. De optredens werden gepresenteerd door resp. Stine Jensen, Mike Boddé en Paul Haenen. Zo kan nieuwe muziek een groter publiek bereiken.

Met saxofonist Sander Beumer vormt hij al 12 jaar een duo. Veel componisten schreven voor dit duo, hetgeen o.a. resulteerde in een CD.